Scheren doe je met schuim, maar waarom?

Scheren doe je met schuim!!! Maar waarom dan???

 

Scheerschuim zorgt ervoor dat je je huid beschermt, tijdens het scheren en als je goede scheerschuim gebruikt dan heeft dit weer effect op de haren en de huid. Het schuim of liever gezegd de de bestandsdelen die in het scheerschuim zitten, waaronder bijvoorbeeld glycerine zorgen ervoor dat de huid beschermd wordt, maar ook gevoed.  Als je een kwalitatief goede scheerzeep of crème gebruikt zal je al minder last van irritaties krijgen omdat deze je hu

id veel beter verzorgen dan de goedkopere supermarktproducten. Zo gemakkelijker kunnen worden afgeschoren. Daarbij verzorgt en voed een scheerschuim ook nog eens de huid waardoor er minder tot geen irritaties zijn na het scheren. Heel veel mensen hebben niet in de gaten dat je met het scheren werkelijk met een mes over de huid heen schraapt, en deze moet je beschermen met een goede laag schuim.

 

Als men een kwalitatief goed schuim gebruikt dan heeft men veel minder last van irritaties. Dit komt bijvoorbeeld weer door oliën die erin gebruikt worden.  Deze oliën hebben een verzorgend effect op de huid en glycerine heeft bijvoorbeeld weer een hydraterend effect op de huid.

 

Je moet je bedenken dat een man per scheerbeurt ongeveer zo’n 170 scheerbewegingen maakt. Maar men denkt meestal dat dat l tussen de 30 en 40 scheerbewegingen. Zit, althans dat is het gevoel, maar in werkelijkheid ligt dat dus een stuk hoger  Er gaat dus 170 (bron:gilette youtube)  keer een mesje over je huid (als je met een klassiek krabbertje scheert met maar 1 mesje) scheer je met de “nieuwe” cartridge mesjes, met bijvoorbeeld 3 mesjes, dan is dat al gauw 540 mesjes die over je huid gaan per scheerbeurt, ja en dan is 1+1 2, hierdoor krijgt men dus ook irritaties mede omdat bij dit soort systemen de mesjes te dicht op elkaar zijn geplaatst en daardoor het mesje te snel verstopt en vervuild wat dus niet ten goede komt aan je scheerbeurt.

 

Scheren doe je daarom met een krabbertje/safety razor

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *