Adres: Vriesestraat 73 Dordrecht
Openingstijden
Logo Scheer en Schuim op mijn account

Nat scheren? Met een krabbertje?

Klassiek scheren, of wel met het krabbertje, is in onze ogen dé manier om te scheren. Maar waarom, horen we u denken.

Het antwoord hierop is dat het scheren met een krabbertje of safety razor, vele malen minder irritaties geeft. Dit laatste komen de mensen dan ook bij ons in de winkel vertellen en wat dan eigenlijk een vaak gehoorde opmerking is, is dat men zegt "was ik hier maar twintig jaar eerder mee begonnen"

Nu is dat nog niet het enige, het scheren op de ouderwetse manier heeft ook als voordeel dat men er gladder mee scheert als met de welbekende cartridge mesjes waar je een aantal mesje boven elkaar hebt staan.

Heel veel mensen denken dat dit beter is "hoe meer hoe beter", maar dat is in dit geval niet zo. Men heeft aan 1 mesje genoeg. Het mooie hiervan is dat de mesjes, de zogenaamde double edge mesjes, ook allemaal een ander scheerkarakter vertonen en het bijna onmogelijk is om niet het juiste mesje te kunnen vinden. En dus ook een zeer fijne scheerbeurt.
Een double edge mesje. De meeste mensen kennen ze nog vanuit films of van opa, die hiermee schoor.
Een krabbertje of safety razor.
Hoe komt het nou dat deze mesjes allemaal anders zijn?

Dit komt omdat er door de fabrikanten allemaal verschillende coatings worden gebruikt, men maakt hier een soort cocktail van en dat word op het mesje "gedampt" waardoor een mesje een bepaald scheerkarakter gaat vertonen, en dat merkt u. Daarbij heb je bijvoorbeeld ook nog verschillende materiaal typen zoals rvs of koolstofstaal waar men bij beide weer een andere slijping nodig heeft om het mesje de juiste scherpte te geven.

Wat u nog meer merkt is het verschil in prijs. Met de double edge mesjes scheert u vele malen goedkoper. Bij bijvoorbeeld de Gillette fusion mesjes hebben we het al gauw over een paar euro per mesje (€3,50-€4,50 per mesje). Als we dat afzetten tegenover de double edge mesjes, dan beginnen die bijvoorbeeld al, voor de Derby, bij €1,45 voor 5 mesjes.
Als men op de klassieke manier gaat scheren dan moet men echt weer met het scheren bezig zijn, en dat kan ook, omdat men veel meer voelt wat er gebeurt met en tijdens het scheren, en daar kan men dan ook weer op inspelen door bijvoorbeeld de scheerhoek iets aan te passen, en dit kan allemaal niet met de cartridge mesje, hier kan men niets aan aanpassen.

We demonstreren graag in de winkel in Dordrecht wat de verschillen zijn tussen de verschillende houders (safety razors) en hoe men daarmee dient te scheren. Hier kan u dan ook het verschil voelen tussen de verschillende houders.

We zien u graag in de winkel, mocht dat niet gaan dan kan u ook gewoon online bestellen, Heeft u vragen stel ze dan via het contactformulier op onze site of gewoon via e-mail shop@scheerenschuim.nl