Een gevoelige huid, je bent niet de enige!

Heb je last van een gevoelige huid? Je bent zeker niet alleen! Elke dag horen we van mensen die worstelen met huidirritaties, vooral tijdens het scheren. Maar hier is het goede nieuws: veel van die problemen ontstaan door het gebruik van de verkeerde producten en materialen. Als je een gevoelige huid hebt, is het tijd om te ontdekken hoe je je scheerroutine kunt optimaliseren voor een comfortabele en probleemloze ervaring.

Waarom hebben zoveel mensen een gevoelige huid?

Allereerst is het belangrijk om te begrijpen waarom zoveel mensen last hebben van een gevoelige huid. Genetica kunnen een rol spelen, maar er zijn ook andere factoren die van invloed kunnen zijn, zoals:

  1. Allergieën: Sommige mensen zijn gevoelig voor bepaalde ingrediënten in huidverzorgings- en scheerproducten.

  2. Huidverzorgingsproducten: Het gebruik van producten met agressieve chemicaliën kan de huidbarrière beschadigen, waardoor de huid gevoeliger wordt.

  3. Scheertechniek: Een verkeerde scheertechniek kan leiden tot irritatie en ingegroeide haren.

Hoe kun je voor je gevoelige huid zorgen?

Het goede nieuws is dat je met de juiste aanpak en producten je gevoelige huid kunt verzorgen en irritaties kunt verminderen:

  1. Kies de juiste scheerproducten: Gebruik een goede scheerzeep of scheercreme

  2. Investeer in een goed scheermes: Een hoogwaardige scheermes (lees safety razor) vermindert de kans op wondjes en irritaties.

  3. Scheertechniek: Neem de tijd om te scheren, en scheer de eerste pase met de haarrichting mee, een tweede pase dwars over de haargroei richting en als het nog niet glad genoeg is nog een pase tegen de haargroeirichting in.

  4. Naverzorging: gebruik ten alle tijden aluin na het scheren dit kan al veel voorkomen. Alles wat men hierna gaat gebruiken moet een aanvulling zijn op de scheerbeurt en niet ter reparatie van...gebruik een mooie balsem of gel

Onze oplossing voor een comfortabele scheerervaring

Bij Scheer & Schuim begrijpen we de uitdagingen van een gevoelige huid. Daarom bieden we hoogwaardige scheerproducten en deskundig advies om je te helpen de perfecte scheerroutine te creëren. Onze producten zijn speciaal ontworpen om irritatie te minimaliseren en je een gladde, comfortabele scheerervaring te bieden.

Dus, als je worstelt met een gevoelige huid en wilt genieten van een pijnloze scheerervaring, kom dan langs in onze winkel of neem vrijblijvend contact op met ons en ontdek hoe we je kunnen helpen. Samen zorgen we ervoor dat je huid er op zijn best uitziet en aanvoelt, elke dag opnieuw.

Conclusie

Een gevoelige huid is een veelvoorkomend probleem, maar met de juiste aanpak kun je genieten van een comfortabele scheerervaring zonder irritatie. Kies de juiste producten en hanteer de juiste technieken en laat ons van Scheer & Schuim je begeleiden op weg naar fijne scheerervaring

Waarom is een safety razor beter?

Kort en bondig gezegd, de safety razor blijft vrij van vervuiling en veroorzaakt daardoor aanzienlijk minder ongemak. Wat volgt, is geen wetenschappelijke verklaring maar onze eigen kijk op de zaak.

Wanneer je met een cartridge-mesje werkt (dat je op bijna elke straathoek tegen exorbitante prijzen kunt kopen), valt op dat de mesjes erin heel dicht op elkaar liggen. Bovendien bevinden ze zich dieper in de cartridge (wat het mesje zijn 'veiligheid' geeft). Dit betekent dat je moet drukken om goed te kunnen scheren anders presteert het scheermes slecht of veroorzaakt het pijn doordat de mesjes aan de haren trekken.

Omdat de mesjes zo dicht op elkaar en opgesloten zitten, raken ze snel 'vervuild'. Alles, inclusief haar, zeep, talg en huid, moet immers tussen deze mesjes worden doorgeduwd. Je begrijpt nu wellicht waarom deze combinatie van drukken en vervuiling niet ideaal is voor het scheren van gevoelige plekken zoals de keel maar ook andere plekken.

Waarom is de safety razor dan de betere keuze?

Zoals je kunt zien op de bijgevoegde foto (aangegeven met een pijl), is er tussen het mesje en de zogenaamde "kam" aan de onderkant aanzienlijke ruimte. Hierdoor kan alles, inclusief haar, zeep, talg en meer, gemakkelijk doorheen glijden. Dankzij deze vrije doorgang ontstaan er geen verstoppingen in het mes, en als het mes volloopt, spoelt alles moeiteloos weg.

Een ander voordeel is dat de safety razor uit elkaar kan worden gehaald en grondig kan worden gereinigd. Hierdoor werk je altijd met een schoon mes, wat de kans op irritaties aanzienlijk verkleint.

Maar er is meer.

De mesjes in een cartridge-mes zijn altijd hetzelfde, ze staan altijd onder dezelfde hoek, en je kunt er niets aan veranderen. Bij de safety razor is dat anders.

De zogenaamde double-edge mesjes die in een safety razor worden gebruikt, zijn verkrijgbaar in veel verschillende merken, elk met hun eigen scheereigenschappen. Hierdoor kun je je scheerervaring echt aanpassen aan je persoonlijke voorkeuren. Met ongeveer 300 verschillende soorten mesjes wereldwijd beschikbaar, is het bijna onmogelijk om geen perfecte scheerbeurt te vinden met een "ouderwets" scheermes.
Maar ook de hoek (die ongeveer 30º is) kan men ook aanpassen, groter of kleiner maken en wat ook weer kan resulteren in een ander/beter scheerresultaat.

We zeggen wel eens, de moderne mens scheert "klassiek" .

Wil je meer weten?

Dat kan, neem dan gewoon contact met ons op of nog beter, breng een bezoek aan onze winkel in Dordrecht, daar kunnen we u alles vertellen, maar ook laten voelen en ruiken

0